Wandelzoektocht 2022

Wandelzoektocht van 3/4/2022 t/m 10/8/2022 op basis van de Huldenbergse Druivenwandeling


Wij als Rochusghesellen zetten graag onze mooie gemeente in de kijker, bij deze editie van de ommeganck, die doorgaat op 14 augustus 2022, hebben we als extraatje een wandelzoektocht in elkaar geknutseld. 


Dit hebben we gedaan op basis van de bestaande Huldenbergse Druivenwandeling (6,0 km) die terug te vinden is op de toeristische kaart van Huldenberg.


Met de IJse als leidraad verken je het mooie Huldenberg, met als hoogtepunt het kasteeldomein waar Felix Sohie experimenteerde met het telen van druiven.  Dit is hetzelfde kasteelpark dat tijdens de ommeganck op 14 augustus vrij toegankelijk is.  De kronkelende wegen en het Ijsepad leveren prachtige vergezichten op.  Startpunt: Gemeenteplein Huldenberg aan knooppunt 2.


Het is een wandel – fotozoektocht.  Je volgt de wandeling via de knooppunten en je probeert de foto’s te rangschikken in de volgorde dat je ze tegenkomt tussen de verschillende knooppunten.  Het is vooral om een extra dimensie te geven aan het wandelen alleen en ondertussen geniet je van de mooie omgeving van Huldenberg. 


Deze zoektocht is volledig gratis.  Je kan het deelnameformulier bekomen door gewoon een mailtje te sturen naar organisatie@rochusommeganck.be en dan krijg je alles netjes toegestuurd.  Heb je het liever op papier dan kan je het ook afhalen in het gemeentehuis, de bibliotheek en bij de plaatselijke horeca (Sportbar De Kronkel, N'ICE, Taverne Rochus).  Hou rekening met de openingsuren van de verschillende afhaalpunten.


Dit is vooral voor de fun. Het hoofddoel van deze zoektocht is te genieten, zowel van het wandelen als van het zoeken naar de foto’s en deze in de juiste volgorde te plaatsten.  Wij hopen van harte dat we ons doel bereiken en dat je als een tevreden wandelzoektochter naar huis gaat.  En vergeet zeker niet om op 14 augustus langs te komen in het kasteelpark om naar de ontbinding van de Rochusommeganck te kijken.


Bundel af te halen bij:

  • Sportbar De Kronkel - Gemeenteplein 2 - 3040 Huldenberg
  • Gemeentehuis - Gemeenteplein 1 - 3040 Huldenberg
  • Bibliotheek  - Gemeenteplein 3 - 3040 Huldenberg
  • N'ICE - Gemeenteplein 6 - 3040 Huldenberg
  • Taverne Rochus - Gemeenteplein - 3040 Huldenberg